Móra Ferenc Óvoda

Google maps

Óvodavezető: Lekszikov Dóra
Tel: +3620/295-9234
E-mail: ujudvarovi@freemail.hu
Facebook: Újudvar Móra Ferenc Óvoda

Óvodánk rendkívül szép, csendes, tiszta levegőjű környezetben található. Udvarunk tágas, parkosított. Játékainkat folyamatosan bővítjük, korszerűsítjük. Törekszünk az óvoda külső és belső környezetének fejlesztésére, színesítésére, szem előtt tartva a környezetbarát szemléletmódot.

Két tágas, minden igényt kielégítő csoportszoba található, egyik a játék és kezdeményezések színtere, a másik csoport tornaszobaként funkcionál, illetve a délutáni pihenés helye.

Óvodánkban vegyes csoport működik, ahova a kiscsoportosok könnyebben beilleszkednek, hiszen a nagyobbak sokat segítenek nekik. Előnyös, mert a testvérek is egy csoportba járhatnak.

Fontosnak tartjuk, hogy a nevelést meleg, családias légkör hassa át, ahol a gyermekek biztonságban érzik magukat. Pl. együtt megünnepeljük a gyerekek születés és névnapját. Meglepetéseket készítünk, vidáman táncolunk.

Munkánkban kiemelkedően fontosnak tartjuk:

- az anyanyelvi nevelést meséken, verseken keresztül, az egészséges életmód elsajátítását, melyhez hozzájárul a mindennapi nyers gyümölcs és zöldségfogyasztás, illetve a saját konyha változatos étrendje, mely a speciális igényeket is képes kielégíteni,
- a természeti környezet megismerését és védelmét, ennek érdekében sokat járunk kirándulni, gondoskodunk a madarak téli etetéséről, növényeink, teknőseink, halaink gondozásáról, saját veteményeskertben zöldségeket termesztünk, állatsimogatóba megyünk,
- településünk hagyományainak ápolását, a természet-ünnepek, jeles napok megtartását (madarak-fák, víz, Föld napja)

Óvodánk minden dolgozója azon fáradozik, hogy a gyermekek jól érezzék magukat az óvodában, és megfelelően felkészüljenek az iskolai életre. Reményeink szerint olyan szeretetteljes légkört biztosítunk számukra, amelyben maradandó élményekkel gazdagodhatnak, személyiségük kiegyensúlyozottan fejlődhet.

Saját szervezésű programjainkba a szülőket is bevonjuk, ilyenek pl: adventi készülődés, karácsony, mesedélután, farsang, lovas ügyességi verseny, gyereknap.

Tavasztól őszig szinte az egész napunkat a szabadban tölthetjük. Az árnyas fák alatt étkezhetünk, medencénkben lubickolhatunk. Gyermekeink felkészültségüket mesemondó és rajzversenyeken sikerrel bizonyítják.