Lomtalanítás

2024-02-07

Lomtalanítás!

Tájékoztatom a lakosságot, hogy a háztartási lim-lom gyűjtési napja ez évben:

2024. február 29. (csütörtök)

Az akció keretében minden olyan lomnak minősülő holmi elszállításra kerül maximum 3 m3 mennyiségben, amely nagysága, súlya miatt a hagyományos hulladékgyűjtő edényben nem helyezhető el.

Felhívom a figyelmet, hogy a lom továbbra sem tartalmazhat háztartási hulladékot, szelektív hulladékot, építési törmeléket, kerti hulladékot, faágat, autógumit, valamint elektronikai hulladékot (pl.: hűtőszekrény, televízió), illetve veszélyes hulladékot (Pl.: festék, gyógyszermaradék, akkumulátor, vegyszer).

Kérem, hogy a háztartásokban feleslegessé váló holmikat (a kisebb méretű lomhulladékot zsákban, vagy dobozban) a fent megjelölt gyűjtési napon reggel 7,00 óráig helyezzék el a lakóházuk előtti területen.

A rendezetlen, szüneteltetett szerződésű, illetve díjhátralékos ügyfelektől a lomhulladék nem kerül elszállításra!!!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Viridis-Pannonia Nonprofit Kft. az ingatlanhasználók részére egész évben a hulladékudvarban (8800 Nagykanizsa, Vár u. 5.) térítésmentesen biztosítja háztartásonként évente 16 db (4 alkalommal - 4 db) személyautó gumi, valamint az elektronikai hulladékok (pl.: hűtő, háztartási kisgépek), veszélyes hulladékok (festék, ólomakkumlátor,vegyszer, stb.), kárpit nélküli fa bútorok, textilhulladék átvételét. (Előzetes érdeklődés ajánlott)

Az elektronikai hulladékot kizárólag ép, nem hiányos állapotban áll módjukban átvenni.

Felhívom a lakosság figyelmét, hogy a szennyvíz-telep melletti területre hulladékot szállítani szigorúan tilos, a szabálytalankodók ellen eljárást kezdeményezünk!

Jakab Sándor polgármester 

 

 

Vissza