Rendezvénynaptár

Naptár az Újudvaron megrendezett eseményekről..

Fénykép galéria

Fényképek, életképek, Újudvar község életéből..

Projektek

Európai Uniós projektek.

Adatvédelmi tájékoztató

EuropeThrob

Európában található üzletek akciói, események, rendezvények ...

Linkek

Hasznos oldalak linkjei..

Dombhátról - dombhátra

TOP-5.3.1-16-ZA1-2017-00013 Konzorciumvezető: Újudvar Köz ...

Hírek

Tisztelt Újudvariak!

 

Hazánkban a járvány második hulláma érzékelhető, nő a fertőzések száma, a vírus behurcolásának megfékezése érdekében ismét szigorodtak a külföldről való beutazás feltételei. Ahogy az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek a járvány nem ért véget az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség és általános higiénés szabályok betartása.

Továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben is sokan vannak, lehetőleg tartsuk a    1,5-2 méter távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet, a maszkot viseljük az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön.

Akinél hatósági házi karantént rendeltek el az szigorúan tartsa be, akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát, ha mindezeket betartjuk, akkor el tudjuk kerülni a fertőzés terjedését és a további korlátozó intézkedések bevezetését.

Kérem Önöket, hogy Újudvaron mindenki viseljen védőmaszkot az orvosi rendelőben, a gyógyszertárban az autóbuszváróban, az Óvoda közelében, a Postán, a helyi boltokban és a Községházán is.

A következő napokban valamennyi 65 év feletti újudvari lakos ismét kap védőmaszkot az önkormányzattól, melyek textilből készülnek moshatók és fertőtleníthetők, emellett számukra a falugondnok, a házi segítségnyújtó, valamint családsegítő munkatársunk rendelkezésre áll és továbbra is segíteni fog az élelmiszer, gyógyszer beszerzésében és egyéb fontos ügyeik intézésében.

Önkormányzatunk a járvány második hulláma alatt is minden szükséges intézkedést meg fog hozni a lakosság védelme érdekében, amelyről folyamatosan tájékoztatjuk Önöket.

 

Köszönöm együttműködésüket!

 

Újudvar, 2020. szeptember 2.

 

                                                                                                          Jakab Sándor

                                                                                                          polgármester

 

Tisztelt Újudvariak!

A közelmúltban lezúdult nagy mennyiségű csapadékot mindkét tavunkon a vízzáró gát megállította, így sem az Újudvar patak, sem a Morgányi patak nem öntött ki a medréből lakott területen belül .Sajnos a Nyugat-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság kezelésében lévő vízelvezető árkok és a Principális csatorna sem bírta a terhelést, így azok kiöntöttek medrükből és jelentős károkat okoztak a lakosságnak, valamint a mezőgazdasági területek tulajdonosainak. Mindez elkerülhető lett volna, ha a vízelvezető árkokat a vízügyi hatóság emberei rendben tartanák, melyre már többször felhívtam a figyelmüket. Az újudvariak többsége az ingatlanaik előtt az árkokat, kapubejárókat rendszeresen kitisztítja, ahogy lakott területen kívül a főútvonalak mellett a Magyar Közút is ezt szintén megteszi. Azért, hogy a jövőben az ingatlanaink védve legyenek a villámárvizek következményeitől, levélben fordultam már korábban a Vízügyi hatóság vezetőjéhez, valamint a Belügyminiszter úrhoz, hogy tegyék meg a szükséges intézkedéseket a csapadékvíz elvezető árkok ,átereszek, csatornák kitisztítása érdekében. A lakosságot arra kérem, hogy aki még nem tette meg, mielőbb tisztítsa ki az ingatlana előtti árkot és gépkocsibejárót, hogy minél gyorsabban levonulhasson a víz az utakról és a járdákról! Önkormányzatunk egy hasonló esőzés esetén gondoskodni fog homokzsákokról, melyet a katasztrófavédelmi csoportunk helyez ki az értékeink megóvása érdekében. Amennyiben mindenki eleget tesz a kötelességének, nem lesz okunk félni attól, hogy a következő villámárvíz kárt tesz értékeinkben. Erre a hétre a katasztrófavédelmi hatóság szakemberei ismét nagy mennyiségű esőt jeleznek elő, ezért fontos, hogy mindenki felkészült legyen . Amennyiben úgy érzik , hogy veszélyben vannak a hirtelen lezúduló víztől, azonnal hívják a katasztrófavédelmi hatóságot, akik meg fogják tenni a szükséges intézkedéseket.
Köszönöm megértésüket, segítségüket és együttmüködésüket.

Tisztelettel: Jakab Sándor polgármester