Rendezvénynaptár

Naptár az Újudvaron megrendezett eseményekről..

Fénykép galéria

Fényképek, életképek, Újudvar község életéből..

Projektek

Európai Uniós projektek.

Adatvédelmi tájékoztató

EuropeThrob

Európában található üzletek akciói, események, rendezvények ...

Linkek

Hasznos oldalak linkjei..

Hírek

Tisztelt Lakosság!

Dr. Józsa Zsanett járási hivatalvezető asszony tájékoztatása szerint, a veszélyhelyzetre való tekintettel 2020. március 17. napjától kezdődően az ügysegédi ügyfélfogadás átmenetileg szünetel.

Az ügysegédi ügyfélfogadás újraindításáról a későbbiek során adnak tájékoztatást.

Megértését és együttműködését előre is köszönöm!

 

Önkormányzat

 

Lakossági tájékoztató a  koronavírus járvánnyal kapcsolatban

Tisztelt Újudvariak!

A koronavírus járvány miatt kialakult helyzetben a lakosság egészségének megóvása érdekében a képviselő testülettel egyetértésben, a szakemberekkel történt egyeztetések után és a kormány ajánlása alapján a  következő intézkedéseket  hoztam:

1. Március 17 - től, keddtől az újudvari óvodában rendkívüli szünetet rendelek el a 45/2020 (lll/14)  Korm. rendelet 2. §-a alapján.

Amelyik családban nem lehetséges otthon a gyermek felügyeletét megoldani, ott a gyermekek óvodai felügyeletéről gondoskodunk.

2. Március 16 -tól meghatározatlan időre bezárjuk a Faluházat.
A könyvtári szolgáltatás, a betervezett oktatások, képzések, próbák, valamint az önkormányzati és családi rendezvények is elmaradnak.
Zárva lesz a sportöltöző, elmaradnak a labdarúgó mérkőzések, valamint a termelői piac is meghatározatlan ideig szünetel.

3. A Községházán szigorú feltételek mellett továbbra is lesz ügyfélfogadás, de mindenkit arra kérek, hogy elsősorban telefonon, vagy e-mailben  intézze ügyeit és csak halaszthatatlan ügyekben jelenjenek meg személyesen a Községházán!
Kérem,  hogy a mellékelt jegyzői tájékoztatót olvassák el!

4. Orvosi rendelés lesz, viszont a szerdai vérvételek viszont meghatározatlan ideig elmaradnak.
Kérem  a vizsgálatra várókat, hogy  egy időben 2 főnél többen ne tartózkodjanak  a váróban, kerüljék a személyes érintkezést és tartsanak egymástól három lépés távolságot!
Felső légúti betegségben szenvedők ne lépjenek a rendelőbe!

Kérem, hogy a mellékelt  hàziorvosi figyelemfelhívást olvassák el, és fogadják meg  tanácsait!

5. Valamennyi községünkben élő idős embert arra kérek, hogy ne mozduljanak ki a lakásukból, gyakran szellőztessenek, és ne érintkezzenek más személyekkel!
Amennyiben családtagjaik valamilyen okból  nem tudnak  gondoskodni  az ellátásukról, akkor jelezzék azt az önkormányzatnál!
Minden rászorulónak segítünk az étkezésük biztosításában, gyógyszereik beszerzésében és az orvoshoz történő szállításáról is gondoskodunk.


A szociális étkezést igénybevevőknek a falugondnok a jövőben  is házhoz szállítja az ebédet.

Ismételten fontosnak tartom elmondani, hogy a koronavírus járványt érintő hírekkel kapcsolatban továbbra is a közmédia csatornáin keresztül informálódjanak és tartsák be a felhívásokban  elhangzottakat! A jövőben mindenki kerülje a csoportos találkozásokat és  összejöveteleket!


Ma nincs Újudvaron koronavírussal fertőzött beteg, de hogy ez így is maradjon,  a lakosságtól fegyelmezett viselkedést és a hatóságok által közzétett szigorú szabályok maradéktalan betartását várom el ebben a rendkívüli helyzetben.

 

Köszönöm együttműködésüket!

Jakab Sándor polgármesterÚjudvar,  2020 március 15. 

Tisztelt Lakosság!

Tájékoztatom Önöket, hogy a koronavírus fertőzés megelőzése érdekében településünkön az alábbi intézkedéseket tettük:

Intézményeinkben (Községháza, orvosi rendelő, faluház, sportöltöző, óvoda) gondoskodtunk a gyakoribb takarításról, felületek tisztításáról és fertőtlenítéséről.

Az önkormányzat és a közös önkormányzati hivatalban az ügyfélfogadásban érintettek számára biztosítottunk alkoholos kézfertőtlenítő szereket, valamint a szociális helyiségekben vírusölő hatású kézmosó szappant is.

Óvodánkban valamennyi gyerek és óvodai dolgozó vírusölő szappannal mos kezet és rendszeresek az alkoholos kézfertőtlenítések is. A kilincseket, asztalokat és más használati tárgyakat is alkoholos vírusölő felülettisztítóval kezeljük. Felhívtuk a szülők figyelmét arra, hogy a fertőzött területekről érkezőket ne engedjék a család és a gyerekek közelébe. Elhalasztjuk a tervezett úszásoktatást annak érdekében, hogy a gyerekek minél kevesebb idegen emberrel találkozhassanak. Csoportos kirándulásokat, színházlátogatásokat nem engedélyezünk. Az óvodában a higiéniai előírások szigorú betartására fokozottan figyelünk.

A faluban élő, idős, veszélyeztetett korú és krónikus betegségben szenvedő embereket a családgondozó és a házi segítségnyújtó otthonukban folyamatosan felkeresi, hogy a szükséges tájékoztatást átadják nekik.

Az Önkormányzati rendezvényeket mindaddig nem rendezzük meg, amíg a kialakult helyzet megnyugtató módon nem rendeződik. Ennek megfelelően nem tartjuk meg a március 21-ére tervezett termelői piacot és kézműves vásárt sem.

Felhívom a lakosság figyelmét a továbbiakban arra, hogy kerüljék a zsúfolt helyeket, és a betegek látogatását is mellőzzék! A távolságtartás és a kézmosás az egyik legjobb módszer a vírus terjedésével szemben.

Különösen fontos a kézmosás:

  • Tüsszentés és köhögés után
  • toalett használat után
  • ételkészítés előtt, alatt és után
  • étkezés előtt
  • ha kisgyerekekről, kisbabákról gondoskodunk
  • ha betegeket gondozunk
  • ha állatokat gondozunk/gondoztunk
  • ha kezünk láthatóan piszkos

Fontos kiemelni, hogy a koronavírust érintő hírekkel kapcsolatban mindig valós információkat szerezzenek az alábbi linken, valamint a közmédia csatornáin keresztül informálódjanak:

 

Együttműködésüket megköszönve:

Jakab Sándor sk.

   polgármester